Voor Slachtoffers:

Je denkt aan een koolmonoxide vergiftiging? Je vermoed een vergiftiging in huis of op het werk te hebben opgelopen? Het volgende advies: (ALS UW GASFORNUIS ,CV KETEL EN OF HOUTKACHEL EEN HELDER -GELE VLAM- GEEFT KAN DIT EEN TEKEN ZIJN VAN KOOLMONOXIDE!!)

1!!! STOP MET ROKEN DIT MAAKT HET VELE MALEN ERGER OOK NIET ELECTRISCH VANWEGE DE STOFFEN DIE HIERIN ZITTEN. MET EEN SUPPLEMENT EN PLIJSTERS KUNT U MAKKELIJKER STOPPEN. MAIL ONS VOOR DEZE INFORMATIE. INFO@koolmonoxideinfo.nl

  1. Ga naar de huisarts, vertel wat er aan de hand is en vraag om een bloedonderzoek op COHb.
  2. Vraag de huisarts om onderzoek van zowel aderlijk als slagaderlijk bloed, want het verschil tussen die twee geeft beter aan wat er aan de hand is. Als de COHb in slagaderlijk bloed het hoogste is van de twee, is de vergiftiging nog bezig op te bouwen, is er acuut gevaar en moet je zo spoedig mogelijk uitvinden waar die CO vandaan komt. Als de COHb in aderlijk bloed het hoogste is, is het lichaam bezig de vergiftiging af te bouwen, dus is er waarschijnlijk geen acuut gevaar meer dat het erger wordt.
  3. Zoek direct uit waar de CO  bron zit, thuis of op het werk of in je transportmiddel. Doe dat met een gevoelige direct afleesbare CO meter, zoals de Fire Angel CO-9D.
  4. Als je denkt dat de CO bron in je huis zit, bijvoorbeeld een lekkende cv ketel, kun je ook de brandweer vragen om metingen te doen.
  5. Er zijn géén medicijnen tegen een CO vergiftiging. Het kan dus heel lang duren voordat je lichaam het weer kwijt is. Wat helpt zijn lichamelijke activiteiten in de buitenlucht (zoals wandelen, hardlopen, fietsen); zonlicht op de huid; lichttherapie met rood licht; zuurstoftherapie.

Met dank aan René van Slooten….

VOOR EEN UITGBREID PROTOCOL KUNT UI CONTACT MET ONS OPNEMEN: info@koolmonoxideinfo.nl

De mogelijke symptomen van een vergiftiging:

Hoofdpijn

Sterren en heldere flitsen voor je ogen

Vermoeidheid, zwakte

Spierpijn, krampen

Misselijkheid, braken

opgezette maag, diarree

Verwarring, Geheugenverlies

Duizeligheid, gebrek aan coördinatie

Pijn op de borst, snelle hartslag

Moeilijke of oppervlakkige ademhaling

Veranderingen in gehoor, zicht, reuk, smaak en tastzin 

psychisch: ( onder andere)

1. Kort lontje (agressie)
2. Depressie
3. SUICIDAAL
4. VERWARD